24 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Неділя, 14 жовтня 2018 14:46

    На Володимирщині відзначили День захисника України

    В історії України є багато подій, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня – важлива дата. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва,річниця створення УПА,  а віднедавна й День захисника України.

    Сучасна Українська держава є історичним та політичним спадкоємцем Київської Русі, козацтва, визвольного руху та тисячолітньої християнської традиції. Тому поєднання цих свят є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників України та проявом поваги народу до них.

    Відтак, з нагоди цієї знаменної дати, ряд заходів відбулося й на Володимирщині.

    Розпочалися урочистості панахидою біля пам’ятника ОУН-УПА. Опісля, усі присутні хресною ходою пройшли до дошки пам’яті загиблих учасників АТО (ООС), де священики усіх конфесій відслужили заупокійну літію. До пам'ятного знаку воїнам АТО, в знак глибокої вдячності, лягли жовтоблакитні квіти. Під звуки гімну України пролунали залпи салюту.

    Далі біля приміщення культурно-мистецького центру відбулося нагородження наших захисників. Зокрема, до Героїв новітньої доби із вітальним словом звернулася голова райдержадміністрації Наталія Василець:

    - Я щиро вітаю сьогодні усіх тих, завдяки кому Україна не стоїть на колінах перед російським агресором та тих, заради кого наші солдати знаходять сили боротися.

    Саме Пресвяту Богородицю українці завжди вважали своєю заступницею. Свята Покрова була захисницею наших козаків, української повстанської армії, а віднедавна і нашого українського війська.

    Йдучи у бій,  козаки зверталися до неї із молитвою: «Покрий нас чесним своїм омофором та захисти від усякого зла». І у ХХІ столітті ми теж молимо Богородицю захистити тих, хто відстоює свободу нашої держави на Сході країни. За тих, хто в один момент поставив любов до України вище власних інтересів, пожертвувавши спокоєм своїх матерів, дружин, дітей, заради спокою Вітчизни.

    За роки, які у нас триває війна, змінилося багато чого, а головне змінилася свідомість українців. Тепер вітання «Слава Україні! – Героям Слава!» не просто слова. У них закарбувалася уся суть нашого патріотичного єства. Хоча за це нам доводиться платити надто велику ціну.

    Важливим є і той факт, що напередодні Вселенський Патріарх та Синод прийняли рішення про надання українській церкві автокефалії. Це теж для нас своєрідна перемога у боротьбі з агресором.

    Тож сьогодні, я низько вклоняюся кожному із вас - тому, хто захищає і тому, хто чекає - за мирне небо над Володимирщиною. І вірю, що Пресвята Богородиця оберігатиме Вас, наші воїни, учасники АТО й ООС, із неба, так само пильно, як ви бережете нас на землі.

    По тому, Наталія Володимирівна вручила Подяки обласного  та районного рівня військовослужбовцям Володимир-Волинського гарнізону.

    За високопрофесійне виконання службових обов’язків, сприяння зміцненню патріотичного духу в суспільстві, активну громадянську позицію та з нагоди Дня захисника України оголошено Подяку голови обласної державної адміністрації:

    Коляді Сергію Івановичу – старшині, командиру роти кадру мотопіхоти батальйону військової частини А 1008;

    Корнієнку Валентину Олександровичу – майорові, твп заступника військового комісара- начальнику відділення комплектування Володимир-Волинського об’єднаного районного військового комісаріату;

    Котеньову Володимиру-Володимировичу – старшому солдатові за контрактом військової частини А 4308;

    Ткачуку Сергію Вікторовичу – сержантові, заступнику начальника обслуги 2-ї зенітної ракетної батареї 1-го зенітного ракетного дивізіону військової частини А 2892;

    Собіпану Олександру Васильовичу – старшому солдатові, водію-електрику радіолокаційної станції військової частини А 2099.

    За стійкість та мужність, патріотизм і високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди свята – Дня захисника України Подяку голови районної державної адміністрації та голови районної ради вручили:

    - Івасюк-Костюк Оксані Ростиславівні – старшому солдату в/ч А 4308;

    - Остапчуку Сергію Олександровичу – інженеру інформаційно-телекомунікаційного вузла в/ч А 2892, старшому лейтенанту;

    - Кортулю Роману Валерійовичу – старшині технічної батареї в/ч А2892, сержанту;

    - Луцюку Віталію Степановичу – старшому планшетисту інформаційно-телекомунікаційного вузла в/ч А 2099, старшому солдату;

    - Лучуку Василю Васильовичу – старшині медичної роти в/ч А 1008, старшому сержанту;

     - Панченку Руслану Ігоровичу – командиру пожежного взводу в/ч А 1008, сержанту;

    - Маймистову Сергію Степановичу – командиру відділення взводу управління розвідувальної роти в/ч А 1008, молодшому сержанту;

    - Зарівняку Роману Миколайовичу – заступнику військового комісара – начальнику мобілізаційного відділення Володимир-Волинського ОРВК, майору.

    Також на святі усі охочі мали змогу побачити виставку техніки, яка використовувалося в бойових діях у зоні проведення операції Об’єднаних сил, пожежні машини, а також спробувати військового кулешу.

    Також команди із 14 ОМБр, 39-го ЗРП та МНС демонстрували свою спритність у спортивних змаганнях «Козацькі забави». І все це супроводжувалося урочистим концертом, який нашим Героям-захисникам дарували аматори сцени та учнівські колективи.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 4757
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua